fbpx
Enviro

SLOVAKIA GOING ZERO WASTE: Vyhadzovaniu odpadu do voľnej prírody vôbec nerozumiem, hovorí Michal Sabo (podcast)

Je tu jar a s ňou stále populárnejšie zbery odpadkov z voľnej prírody. V prvom diele série podcastov od Slovakia Going Zero Waste sa od moderátora a nadšeného zberača odpadu Michala Saba dozviete, čo všetko vo voľnej prírode už našiel, prečo ho práca s odpadom vnútorne uspokojuje a tiež aká bola jeho cesta od módy k otázkam životného prostredia.

Podcast Slovakia Going Zero Waste pre vás pripravil tím najväčšej slovenskej konferencie o živote bez odpadu a cirkulárnej ekonomike. Sledovať ich môžete aj na Facebooku.

V ďalších dieloch sa dozviete viac o:

  • bezobalovom obchode Bezobalis v Trenčíne;
  • etickej módnej značke Trace Collective z Londýna;
  • poradenstve pre firmy, ktoré chcú prejsť na cirkulárnu ekonomiku v Holandsku.

Odoberajte náš podcast, aby vám neušiel žiaden z nových dielov:

Profil autora:

Režisérka dokumentárnych filmov. Vo svojich filmoch sa venuje primárne environmentálnym témam, rozvojovej spolupráci a téme rešpektovania práv detí a žien. V rokoch 2005 – 2007 bola spolu so Živicou hlavnou organizátorkou festivalu DYCH ZEME, ktorý sa venoval environmentálnym témam a novým trendom v ekológii. V roku 2015 v spolupráci s PLATFORMOU MIMOVLÁDNYCH ORGANIZÁCIÍ natočila krátke reklamy na férový spôsob života ŽI FÉR, v jednej z nich v hlavnej úlohe s Adelou Banášovou. V roku 2015 natočila v spolupráci s ČLOVEK V OHROZENÍ a RTVS dokumentárny film PREMENY, ktorý zachytáva rozvojovú spoluprácu a ekologické poľnohospodárstvo v Keni. Od konca roka 2017 sa vo svojej uzavretej skupine na sociálnej sieti Facebook venuje MINIMALIZMU V KAŽDODENNOM ŽIVOTE, ktorý aj intenzívne žije.

Názory

Vlad Jackovyj

Výnimočný dátum nielen pre Ukrajincov, ale aj pre Slovákov

Začiatkom marca si pripomíname 210. výročie narodenia ukrajinského básnika Tarasa Ševčenka, ktorého spájalo neobyčajné priateľstvo s Pavlom Jozefom Šafárikom.

Kristína Červeňáková

Bála som sa vrátiť do ambulancie, dodnes ma z toho mrazí

Prečítala som si vyjadrenie novinárky Zuzany Kovačič Hanzelovej o jej rozhodnutí stiahnuť sa z nahrávania politických rozhovorov pre neutíchajúce vyhrážky a útoky. Myslím si, že v jej situácii by som učinila rovnako. Útoky na ženy novinárky pribúdajú a sú čoraz vyhrotenejšie, odstrašujúcejšie a ohrozujúcejšie. Aj keď sa politickým témam nevenujem, pred pár mesiacmi som sa ocitla v nepríjemnej situácii, a to v ordinácii lekára.

marie-stracenska
Marie Stracenská

Skúškou zo základov štátu a práva by mali prejsť všetci

Skúšku zo základov štátu a práva som robila veľmi dávno. Učili sme sa na ňu viacerí, navzájom sa pýtali a odpovedali, no aj tak sme sa potom priamo na mieste báli. Dopadla dobre, na prvý termín, myslím, že skúšajúci bol pomerne benevolentný.

Bianka Mária Bálintová

Na tichom proteste sme sa vraj tvárili, že bojujeme za slobodu médií

Stojíme na Námestí slobody, v rukách držíme transparenty a pred Úradom vlády sa pomaly začína tichý protest. Predchádzalo mu odoslanie otvoreného listu premiérovi Robertovi Ficovi a predsedovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu. „Vyjadrujeme nesúhlas s poslednými vyjadreniami premiéra Roberta Fica a iných predstaviteľov vlády na adresu novinárov. Nesúhlasíme s tým, že na úrad vlády nechcú pustiť konkrétne médiá,“ hovorí jedna z organizátoriek protestu. Premiér sa totiž rozhodol, že si bude medzi médiami vyberať podľa toho, ktoré mu vyhovujú. Za konflikt medzi dvoma politikmi zaplatili novinári, ktorým predseda Národnej rady obmedzil možnosti nahrávať či vysielať živé vstupy v parlamente.

Mária Sendecká

Zachytávajú dažďovú vodu, no nie všetci ju využívajú

V rámci programu Zelená škola, ktorý realizuje CEEV Živica, sme navštívili viacero škôl. Jednou z nich bola aj taká, ktorá sa rozhodla zadržiavať vodu a kosiť trávniky menej. Ako to dopadlo?

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner