fbpx

Ako to celé bolo

Čierna labuť oslavuje prvé narodeniny. Za ten čas ste na nej mohli čítať 150 článkov od 40 autorov. Pomôžte jej nevyblednúť a prinášať zaujímavé texty aj naďalej.

Na začiatku bol nápad. Vytvoriť stránku, na ktorej odprezentujeme prácu našej organizácie Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica a všetkých tých zaujímavých, aktívnych ľudí okolo nej. Venovať sa teda mala životnému prostrediu vďaka Ekoporadni, vzdelávaniu vďaka Zelenej škole, Sokratovmu a neskôr aj Komenského inštitútu, spoločnosti vďaka Sokratovmu inštitútu a spiritualite vďaka Vzdelávaciemu centru Zaježová.

Vytvorili sme redakčnú radu, ktorá mala smerovanie portálu viesť. Jej prvými členmi boli živičiari Juraj Hipš, Jano Markoš a hlavná editorka Kristína Hudeková, vtedajší živičiar Jakub Tomiš, ktorý viedol projekt Lokálnej meny, ekonóm živice Martin Neupauer a lektorka Sokratovho inštitútu, bývalá novinárka Mary Stracenská. Jakuba Tomiša neskôr nahradil absolvent Sokratovho inštitútu Peter Faltus a do tímu sa pridal aj nový šéf Sokratovho inštitútu Rado Sloboda a stážistka Saška Kukumbergová.

Spolu s grafikom Ďurom Baloghom a programátorom Dávidom Machajdíkom sme vymysleli dizajn a funkcie stránky a začali pracovať na prvých článkoch.

Priestor sme chceli ponúknuť aj osobnostiam, ktoré boli podľa nás hodné slova, no v mainstreamových médiách o nich príliš počuť nebolo. Vytvorili sme tak rubriku Názory, kde mohli svoje stĺpčeky uverejniť napríklad Juraj Jordán Dovala, Janette Livingstone, Miro Kocúr, Palo Široký, Anka Zaježovanka Valentýniová a iní.

Za rok našej existencie sa nám podarilo vydať takmer 150 článkov od takmer 40 autorov. Priemerne nás každý mesiac čítate 15-tisíc krát, pričom počet ľudí vracajúcich sa na stránku sa pomaly blíži ku polovici. Na Facebooku nás už sleduje 2300 z vás, no výber najlepších článkov môžete dostávať aj do svojej mailovej schránky v podobe newslettra.

Všetky články vám ponúkame zadarmo a bez reklamy. Čierna labuť stojí a padá na nadšení dobrovoľníkov a editorke, administrátorke, fotografke a vedúcej redakcie v jednom, ktorá pracuje na polovičný úväzok. Ak chceme portál udržať a  vylepšiť, potrebujeme vašu pomoc. Pomôžte čiernej labuti nevyblednúťprispejte nám na jej prevádzku.

Teší nás, že sa našimi textami už viackrát inšpirovali aj veľké mainstreamové médiá ako TV Markíza, STV, Denník N či SME. Najdôležitejší ste však vy, naši čitatelia z rôznych kútov sveta a rôznych povolaní či názorov. Len vďaka vám má naša práca zmysel.

Ďakujeme, že nás čítate!

b01_zober_vecera

Profil autora:

Študovala žurnalistiku a manažment prírodných zdrojov na viedenskej BOKU. Aktívna mestská cyklistka so záujmom o komunálnu politiku a životné prostredie. Členka Slovenského ochranárskeho snemu.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner