fbpx

Biskupi, nemlčte! Je pre vás Marian Kotleba kresťan?

Biskupi, nemlčte! Nezakrývajte si oči a nezapchávajte si uši! Povedzte jasne, súhlasíte s výrokmi, postojmi a správaním Mariana Kotlebu?

„Nie je kresťan,“ povedal pápež František krátko a jasne na adresu Donalda Trumpa po tom, čo tento navrhol postaviť medzi Mexikom a USA múr zabraňujúci imigrácií. „Som politická osoba, proste preto, že je ňou každý človek,“ povedal tiež pápež.

Konferencia biskupov Slovenska reagovala ústami arcibiskupa Zvolenského na výsledky volieb, po ktorých sa do parlamentu dostala aj strana ĽSNS – Marian Kotleba, týmto bezfarebným vyhlásením:

„Oceňujeme aktívnu účasť všetkých občanov, ktorí využili hlasovacie právo a pristúpili k voľbám. Želáme si, aby legitímne zvolení predstavitelia svoju službu v parlamente zodpovedne a svedomito vykonávali pre spoločné dobro všetkých obyvateľov našej vlasti. Sprevádzať ich budeme modlitbou a povzbudením v duchu evanjelia.“

Pán arcibiskup Zvolenský! Kresťanstvo, ktoré reprezentuje pápež František, je odvážne a statočné. Nebojí sa postaviť nebezpečným tendenciám v spoločnosti a bojovať za kresťanské ideály. Aké kresťanstvo dnes reprezentuje Konferencia biskupov Slovenska?

Marian Kotleba v nedeľňajšej diskusii na Markíze poďakoval za svoj volebný úspech priamo Bohu, a vyhlásil, že jeho strana stojí na troch pilieroch: národnom, sociálnom a kresťanskom.

Biskupi, nemlčte! Nezakrývajte si oči a nezapchávajte si uši! Povedzte jasne, súhlasíte s výrokmi, postojmi a správaním Mariana Kotlebu? Ak áno, povedzte to nahlas a dajte svojim veriacim možnosť rozhodnúť sa, či im svedomie a žalúdok dovolia chodiť ešte na Slovensku do katolíckych kostolov.

Ak ste ale presvedčení, že Marian Kotleba je svojím životom ďaleko od kresťanskej morálky, povedzte to tiež nahlas. Spomeňte si na encykliku Mit brennender Sorge pápeža Pia XI, v ktorej odsúdil nacizmus, spomeňte si na blahoslavenú Sáru Salkaháziovú, ktorá bola zastrelená za ukrývanie Židov.

Nezabúdajte, že kto mlčí, ten svedčí. Nájdite v sebe odvahu povedať jasne a krátko, tak ako pápež František:

„Marian Kotleba nie je kresťan.“

Kľúčové slová:

voľby

Profil autora:

Viedol Sokratov inštitút, je šachový veľmajster a vyštudovaný evanjelický teológ.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner